Moje Gotowanie Listopad 2019

Magazyn Moje Gotowanie na listopad 2019 to iście jesienne przepisy. Królem sezonu została cebula - odczarowujemy to warzywo i podajemy w pysznej, modnej wersji. Polecamy przepisy na burgery na Halloween, gulasze z różnych stron świata i placki według szefowej kuchni Agaty Wojdy. Ale to nie wszystko! Zobaczcie cały spis treści i przepisy z numeru.

Moje Gotowanie listopad 2019

Zgodnie z hasłem "Pysznie, z Pasją, z Przyjemnością" w numerze nie może zabraknąć prostych pomysłów na potrawy, desery i napoje idealne na listopad. Z okładki kusi kolorowy makaron z buraków z orzechami włoskimi i parmezanem. W numerze polecamy m.in. pasztety do słoika, kotlety grzybowe czy wegańskie słodycze bez cukru. Olimpia Davis poleca sprytne potrawy gotowe w 40 minut, szef Robert Sowa radzi, jak zrobić domowy kebab, a szefowa Agata Wojda poleca dania z makaronem.

W dziale "Szybko, łatwo, pysznie" znajdziemy:

GDY GONI NAS CZAS Coś pysznego w 25 minut. Codzienne dania inspirowane kuchnią włoską, która na pierwszym miejscu stawia prostotę, jakość produktów i absolutnie niczego nie marnuje

NA ZAPAS Mus i sos z dyni. Sztandarowe warzywo jesieni jest stosunkowo duże i może posłużyć do przygotowania sporej ilości dań. Warto przerobić je na sos albo mus, co pozwoli cieszyć się dynią cały rok

PO PROSTU ZRÓB TO! Burgery na Halloween! Różowe wegańskie, z kotletem z buraka i czerwonymi listkami, oraz czarne ze stekiem, brązową sałatą i sosem BBQ. Niezwykle efektowne i pyszne!

CODZIENNIE W DOBREJ FORMIE Co (i po co) suplementować? Jak uzupełniać w witaminy nasz jadłospis i w naturalny sposób zastąpić zbyt łatwo dostępne paraleki, nie tracąc zdrowia i apetytu

W rubryce "Na luzie, z pasją i ze smakiem" przeczytamy:

ZBLIŻENIE NA Beaujolais Noveau. Przybliżamy fenomen młodego czerwonego wina ze słynnego francuskiego regionu oraz wyjaśniamy na czym polega jego marketingowy sukces

SAM KONKRET Gulasz światowy. Słynne jednogarnkowe danie, które tak czy inaczej jest obecne w niemal każdej kuchni na świecie

RETROKUCHNIA Sałatka z tuńczyka. Z okazji naszych 25. urodzin pokazujemy "odnowione" przepisy z pierwszych numerów magazynu. Tym razem odmieniliśmy sałatkę z tuńczyka

SAMA SŁODYCZ Cukiernia pełna pasji. Pomysłowe, eleganckie i zabawne torty autorstwa "Dziewczyn z wypiekami"

Eksperci kulinarni w dziale "W kuchni z mistrzami" zapraszają na:

SAMO MIĘSO Gąskę podano! Konkretnie: soczyste piersi gęsi z karmelizowanymi jabłkami i śliwowicą poleca Robert Sowa

KUCHNIA AGATY WOJDY Pociągająco warzywne placki: dyniowe z paluszkami krabowymi, greckie z cukinii i mięty, z bakłażana i kaszy, cebulowe bliny, a także jaglane ze szpinakiem i grzybami i oczywiście – placki ziemniaczane.

POPKUCHNIA CRISTINY CATESE Co lubię jesienią? Crostini di polenta z sosem grzybowym, dyniowe tortelloni i focaccię z winogronami

PO WEGAŃSKIEJ STRONIE STOŁU Zdrowie tkwi w prostocie – wegańskie przepisy na koktajle, wegańskie naleśniki, mus z kiwi i prażone jabłka, które wzmocnią naszą odporność

DO POCZYTANIA PRZY STOLE w listopadowym numerze to:

BIBLIOTEKA SMAKOSZA Przeglądamy Wege Jamiego Olivera i Brzuchomówców Piotra Vienia Więcławskiego

ŚWIAT NA TALERZU Bukareszt! Pofta Buna, czyli smacznego. Przypominająca stary Paryż stolica Rumunii przyciąga nie tylko interesującą architekturą, historią, ale także pysznym jedzeniem i wybornym winem

PASJONACI TRADYCYJNYCH SMAKÓW Królowie kiszonek. Państwo Sznajderowie w swoim gospodarstwie w Karnicach w Dolinie Baryczy produkują niebywale zdrowe kiszonki z własnych ogórków, kapusty i buraków

TO SIĘ PRZYDA Nowości ze sklepu Przegląd produktów spożywczych, akcesoriów i sprzętów AGD

Ponadto na stronie 96 znajduje się indeks, czyli obrazkowy przegląd wszystkich przepisów z numeru. Z kolei na stronie 98 podpowiadamy Menu Redakcyjne - propozycje, które pozwolą smacznie uczcić różne listopadowe okazje.

Nowe numery magazynu "Moje Gotowanie" dostępne w sklepie internetowym www.kultowy.pl

Przepisy