Sałatka z rzeżuchą i rzodkiewką

Ocena:

4.49 (176)

  • 20 min.
  • dla 1 osoby
Pyszna wiosenna sałatka dla niejadka

Składniki:

  • duża garść rzeżuchy ogrodowej
  • szczypiorek
  • 2 pomidory
  • pęczek rzodkiewek
  • na sos
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

Sałatka z rzeżuchą i rzodkiewką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pomidory przekroić na pół i pokroić w plasterki, szczypiorek posiekać drobno, rzeżuchę wypłukać i odciąć zdrewniałe łodyżki, po czym również pokroić drobniej. Składniki sosu włożyć do małego słoiczka i energicznie potrząsnąć. Polać sałatkę.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne