Krupnik to jedna z najbardziej lubianych polskich zup, jest dużą konkurencją dla pomidorowej, rosołu czy żurku. Jest bardzo smaczna, pożywna, ale też zarazem lekka. Idealnie działa podczas przeziębienia, ponieważ jest bogata w warzywa i kaszę. Dzięki tym składnikom na długo pozostawia też uczucie sytości. Najlepszy jest krupnik zrobiony na mięsnym wywarze – ze skrzydełek lub żeberek. Jeśli zastosujecie patent Magdy Gessler –zupa wyjdzie jeszcze smaczniejsza.

Sposób Magdy Gessler na wyrazisty smak krupniku

Możecie być zaskoczeni, ale żeby krupnik nabrał wyrazistości, a jego smak nie był mdły – należy dodać do niego sok z ogórków kiszonych. Jest to patent, który w swojej kuchni stosuje Magda Gessler.

Jeśli czasami mieliście wrażenie, że wasza zupa wychodzi "bez smaku" – możecie o tym zapomnieć. Ta prosta metoda sprawi, że krupnik już zawsze będzie bardzo aromatyczny i niezwykle smaczny.

Jakie przyprawy najlepiej pasują do krupniku?

Co oprócz kaszy, jarzyn i mięsa powinno znaleźć się z krupniku? Bardzo istotnym elementem tej zupy są odpowiednie przyprawy. Czasami naprawdę niewiele potrzeba, żeby bardzo wzbogacić smak potrawy.

Do krupniku idealnie sprawdzi się liść laurowy oraz ziele angielskie. Możecie wrzucić też natkę pietruszki – doda całości świeżości. Wykorzystajcie też drobno starty czosnek, koperek oraz lubczyk. Nie może zabraknąć oczywiście również kilku ziarenek czarnego pieprzu.