press ENTER to search
Biorę ciasto francuskie i 2 jabłka. W 20 minut mam deser jak z drogiej cukierni
Najlepsze ciasto parzone robię z babcinego przepisu 2:1. Pasuje pod każdy krem
Gołąbki z młodej kapusty zamieniłam na coś lepszego. Bez żadnego parzenia
Domowy kajmak bez grama cukru. Idealny do ciast i przekładania wafli
Szparagi w sosie holenderskim
Surówka z młodej kapusty w końcu nabrała wyrazu. Dodałam 3 łyżki czegoś ekstra
Podlewam hortensje resztkami ze słoika. Kule kwiatów zdobią cały ogród
Karkówka w zupie cebulowej
Wszyscy kupują orzechy, a to liście są najcenniejsze. Zrobicie z nich darmowy napar na wszystko
Szparagi są gorzkie? Dodajcie to w połowie gotowania, a problem zniknie
Jak zrobić ogórki małosolne, żeby były twarde? Metoda 1:1 to podstawa
Babcia gotowała botwinkę na autorskiej zasmażce. Zapamiętajcie złote proporcje
Pierogi z soczewicą okraszone cebulką
Rozpuszczam 1 łyżeczkę w wodzie i podlewam pomidory. Pięknie rosną i nic ich nie bierze
Sałatka śledziowa na krakersach
Nie ruskie, nie z mięsem. We wschodniej Polsce mają przepis na dużo lepszy farsz do pierogów
Kotlety korsarza zdeklasowały mielone. 2 wyraziste składniki dodają 10x więcej smaku
Wrzućcie do miski twaróg i wbijcie jajka. Prosty przepis na pyszne i sycące śniadanie