3-4 ogórki kiszone (ja nie lubię, więc dodaję korniszony)
1 papryka zielona
1 papryka czerwona
2 pomidory
główka sałaty
3 jajka
puszka kukurydzy
majonez
sól, pieprz
opcjonalnie ketchup
Sałatka węgierska - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Wszystkie warzywa umyć. Ziemniaki obrać i ugotować. Jajka ugotować na twardo. Ogórki pokroić w plasterki, paprykę i sałatę w niedługie paski. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić drobno. Ugotowane i ostudzone ziemniaki pokroić w plasterki, to samo z jajkami. Wszystko razem połączyć, dodać kukurydzę i wymieszać z majonezem (opcjonalnie można dodać również ketchup) i doprawić solą i pieprzem. W zależności od tego jak chcemy, żeby sałatka wyglądała lub w jakiej postaci chcemy ją spożywać, warzywa możemy pokroić bardzo drobno, a nie w plasterki, jak jest w opisie.