salatka_warstwowa_ryzowa

Sałatka warstwowa - ryżowa

Ocena:

4.48 (192)

  • 20 min.
  • dla 4 osób
Sałatka jest nieskomplikowana, niedroga i ładnie wygląda w przezroczystym naczyniu.

Składniki:

  • 2 saszetki ugotowanego ryżu
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 sztuki pora
  • 8 jajek
  • 5-6 ogórków konserwowych lub kiszonych
  • majonez
  • ketchup

Sałatka warstwowa - ryżowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ryż ugotować i odsączyć, jajka ugotować na twardo a następnie pokroić w kostkę tak samo jak ogórki konserwowe, pora umyć i drobno pokroić.
  • Wszystkie składniki układać w następującej kolejności (najlepiej w przezroczystym naczyniu - dla efektu wizualnego):
  • ryż, por, majonez,ryż,ogórki, ketchup, kukurydza, ryż, jajka (posolone i popieprzone), majonez i natka pietruszki dla ozdoby.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne