Wykwintna sałatka z grillowaną piersią i serem camembert z ostrym sosem na bazie pasty chili
Składniki:
( na dwie porcję)
100g. mixu sałat z rukolą
2 ogórki gruntowe
4 rzodkiewki
2 małe naturalne serki camembet
1 pojedyncza pierś z kurczaka
Marynata do mięsa:
1 łyżka oleju
1 łyżeczka czosnku niedzwiedziego
1 łyżeczka ostrej papryki
1 łyżeczka słodkiej papryki
szczypta soli
Sałatka z grillowaną piersią i camembertem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Składniki na marynatę połączyć razem , natrzeć nią mięso , odstawić do lodówki na 2-3h.
Warzywa umyć , osuszyć , pokroić w plasterki , wymieszać z sałatą. Rozgrzać grilla/patelnię grillową , ułożyć na niej pierś oraz serki camembert. Grillować na rumiano z obu stron . Pierś z kurczaka pokroić w plastry.
Składniki na sos połączyć razem. Na talerze rozłożyć sałatę , polać sosem. Na sałatce ułożyć plastry piersi oraz serek camembert.