zupka ryżówka

do garnka wkładamy mięso,włoszczyznę zasypujemy ryżem i po ugotowaniu gotowe.

Dodany przez:

zupka ryżówka

Bezmięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 4.5 z 2 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • składniki:
  • saszetka -10dag ryżu
  • marchewka
  • pietruszka
  • mały kawałek selera
  • koperek
  • natka pietruszki
  • angielskie ziele-2szt
  • listek laurowy
  • sól lub vegeta
  • odrobina magii do smaku

Przygotowanie

  1. mięso myjemy wkładamy do garnka(mięso jakie kto lubi,ale najlepiej drobiowe)gotujemy około 15min
  2. kroimy warzywa w kostkę lub trzemy na tarce grube oczka,dokładamy do gotującego się mięsa
  3. wsypujemy ryż
  4. wkładamy listek,ang.ziele
  5. solimy lub vegetujemy
  6. gotujemy do miękkości
  7. po ugotowaniu dodajemy posiekany koperek i posiekaną nać pietruszki
  8. do smaku dodajemy magii w płynie (jak kto lubi)
obiad dla dzieci zupa ryż
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze