Zupa włoska z makaronem

pyszna zupa z serem i pomidorami....

Zupydania z makaronem

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.56 z 151 głosów)

Składniki:

  • 4 spore pomidory
  • łyżka masła
  • cebula
  • 10 dag makaronu nitki
  • marchewka
  • pietruszka
  • po kawałku selera i pora
  • 1/2 szklanki startego żółtego sera
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól
  • 6 szkl wody

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Pokrojona na kawałki pomidory i posiekaną cebulę udusić na maśle. Ugotować wywar z włoszczyzny. Wyjąc miękkie warzywa i pokroić je w paseczki. Wywar wlać do uduszonych pomidorów i zmiksować. Połączyć z ugotowanymi warzywami. Makaron ugotować, włożyć do wazy, dodać żółty ser, wlać wrzącą zupę, zamieszać, posypać szczypiorkiem i od razu podawać.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy