Zupa meksykanska - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Cebulkę drobno pokroić i zeszklić na oleju, dodać do tego paczkę mięsa mielonego, doprawić do smaku. W tym czasie do dużego garnka wlać kukurydzę, groszek i fasolkę (wraz z sokami), pokrojone na połówki oliwki, doprawić Vegetą i ziołami. Postawić garnek na średnim ogniu. Przez ten czas mięso mielone będzie już przesmażone. Gdy wywar z warzyw będzie ciepły, dodać do niego mięso z cebulką, ewentualnie uzupełnić wodą, żeby nie było zbyt gęste.
Gdy zupa będzie już bardzo ciepła, dodać pomidory z puszki, doprawić sporą ilością ziół prowansalskich, solą i pieprzem. Zagotować i zdjąć z kuchenki.
Zupkę podawać gorącą, posypaną żółtym serem. Smakuje wyśmienicie z bagietką i masełkiem czosnkowym.
Komentarze