wolowina_z_pomarancza

Wołowina z pomarańczą

Ocena:

4.52 (192)

  • 15 min.
  • dla 4 osób
Wołowina z pomarańczą

Składniki:

  • 500 g wołowiny
  • 2 ząbki czosnku
  • marchewka
  • pół pomarańczy
  • 1 l bulionu wołowego
  • sól, pieprz, czerwona papryka, oregano
  • 20 g suszonych grzybów
  • 50 ml czerwonego wytrawnego wina
  • 2 cebule

Wołowina z pomarańczą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Na patelnię z rozgrzanym olejem położyć pokrojoną wołowinę i smażyć, aż się mocno zrumieni. Dodać pokrojoną w piórka cebulę, zmiażdżony czosnek, wino, marchewkę i przyprawy. Smażyć jeszcze z 5 min.
  • Mięso przełożyć do szybkowara ( będzie szybciej gotowe ), zalać bulionem wołowym dodać wcześniej namoczone grzyby ( podgotowane ) gotować 30 - 40 min ( do miękkości ).
  • Z szybkowara przelać mięso na patelnię ( tą na której smażyliśmy mięso - nie mytą ) dodać pokrojoną pomarańczę ( bez białych błonek ). W razie potrzeby doprawić i zagęścić śmietaną lub odrobiną mąki. Podawać z ryżem lub ziemniakami wymieszanymi z drobno posiekaną pietruszką lub dodać ją bezpośrednio do mięsa...............................
  • Smacznego
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne