Wegańskie batony energetyczne z orzechów i daktyli

Batony energetyczne to zdrowa przekąska po treningu lub w podróży. Przepis na nie jest bardzo prosty.

Ocena:

(średnia 4.57 z 181 głosów)

Składniki:

  • 200 g nerkowców
    200 g wiórków kokosowych
    200 g daktyli
    1/2 łyżeczki cynamonu

Rodzaj diety:

Kroki wykonania:

  • Daktyle zalewamy niewielką ilością wody i odstawiamy na kilka godzin. Orzechy i wiórki prażymy na suchej patelni. Łączymy orzechy, wiórki, daktyle i 1/2 szklanki wody z daktyli. Dodajemy cynamon. Blendujemy na gładką masę. Przekładamy ją do formy, ugniatamy łyżką i chłodzimy w lodówce. Po kilku godzinach kroimy na batony.

     

Porady

Zobacz też: tartaletki z kremem daktylowym

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy