Warzywa w sosie serowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Sos :
Sos serowy mieszamy z wodą i zagotowujemy go na ogniu dodając do niego pół opakowania śmietany oraz dwa serki topione
Warzywa :
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, kroimy je w łódeczki i przysmażamy lekko na patelni.
Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie (w przypadku mrożonej fasolki należy ją wrzucić na rozgrzany tłuszcz i tak smażyć pod przykryciem około 10 min).
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i wrzucamy na nią pokrojoną cebulę, pokrojoną drobno marynowaną paprykę, ogórka zielonego plastrach, kukurydzę, łódeczki z ziemniaków oraz fasolkę szparagową.
Warzywa przyprawiamy do samku wyżej wymienionymi przyprawami i smażymy na patelni przez ok. 10 minut po czym mieszamy z sosem serowym.
Przed podaniem wszystko posypujemy tartym żółtym serem
Komentarze