Warzywa w sosie serowym

Warzywa w sosie serowym wspaniale smakują z chińskim makaronem Noodle !

dodany przez: p4 79213109_2522521837991813_3034783969632583680_n

dania z makaronem

Czas przygotowania:
60min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 163 głosów)

Składniki:

  • 6 dużych ziemniaków
  • 1 średni ogórek zielony
  • fasolka szparagowa (w zimie może być z puszki lub mrożonki)
  • Puszka kukurydzy konserwowej
  • Jedna czerwona papryka marynowana
  • 1 średnia cebula
  • makaron chiński noodle (do kupienia w delikatesach lub sklepie z żywnością ekologiczną)
  • 2 serki topione klasyczne
  • śmietana 22% - pół małego opakowania
  • 1 opakowanie sosu serowego w proszku
  • ser żółty np. gouda
  • oliwa z oliwek
  • pierz
  • sól
  • bazylia i inne zioła suszone
  • papryka słodka w proszku

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

  • gotowanie

Posiłek:

Warzywa w sosie serowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Sos :
  • Sos serowy mieszamy z wodą i zagotowujemy go na ogniu dodając do niego pół opakowania śmietany oraz dwa serki topione
  • Warzywa :
  • Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, kroimy je w łódeczki i przysmażamy lekko na patelni.
  • Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie (w przypadku mrożonej fasolki należy ją wrzucić na rozgrzany tłuszcz i tak smażyć pod przykryciem około 10 min).
  • Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i wrzucamy na nią pokrojoną cebulę, pokrojoną drobno marynowaną paprykę, ogórka zielonego plastrach, kukurydzę, łódeczki z ziemniaków oraz fasolkę szparagową.
  • Warzywa przyprawiamy do samku wyżej wymienionymi przyprawami i smażymy na patelni przez ok. 10 minut po czym mieszamy z sosem serowym.
  • Przed podaniem wszystko posypujemy tartym żółtym serem
  • Podajemy z makaronem chińskim Noodle.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy