Kremówki
Labneh
Szybki obiad
Przepisy
Kuchnie świata
Smak i styl
Smak
Poradnik gotowania
Dobre rzeczy
Smaczne miejsca
Człowiek od kuchni
Kulturalnie kulinarnie
Przyjemności na weekend
Przy wspólnym stole
Filmy
Jestem wege
Kremówki
Labneh
Szybki obiad
Przepisy
Kuchnie świata
Smak i styl
Smak
Poradnik gotowania
Dobre rzeczy
Smaczne miejsca
Człowiek od kuchni
Kulturalnie kulinarnie
Przyjemności na weekend
Przy wspólnym stole
Sklep
Kontakt
Filmy
Regulamin
Polityka prywatności
Jestem wege
Magazyny
Quizy
Moje zgody
Newsletter
Moje Gotowanie
Przepisy
Typ dania
ciasta
Szybkie ciasto z dżemem i kruszonką
Szybkie ciasto z dżemem i kruszonką
szybko , smacznie
dodany przez:
nietop22
Zobacz galerię >
ciasta
ciasto z owocami
desery
Czas przygotowania:
10min.
Ocena:
(średnia 4.28 z 247 głosów)
Składniki:
1. Mąka 3 szk
2. jajka 2 szt
3. Cukier 1 szk
4. Proszek do pieczenia mały
5. Olej 1 szk
6. mleko 1 szk lub jogurt 1 szk
7.Dżem
składniki na kruszonke
1. Masło 70 gr
2. Cukier 70 gr
3. Mąka 140 gr
4. Cukier waniliowy łyżka
Rodzaj diety:
dla dzieci
Okazje:
karnawał
Sposób przygotowania:
pieczenie
Posiłek:
szybka kuchnia
Szybkie ciasto z dżemem i kruszonką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
1. Jajka ubić mikserem z mlekiem lub jogurtem dodać cukier , proszek , mąke , olej miksować chwile .
2. CIasto wylać na blaszke , dżemem kłaść łyżeczką na ciasto w odstępach .
3. Wszystkie składniki kruszonki posiekać nożem , zagnieść ciasto . Kruszonką posypać ciasto piec 35-40 min w tem 165.c . smacznego
Dodaj do książki kucharskiej
Dodaj przepis do książki kucharskiej
Musisz być zalogowany do serwisu
Dodaj przepis do książki kucharskiej
Drukuj
Udostępnij
Udostępnij
Podobne przepisy: ciasta, ciasto z owocami, desery
Łatwa szarlotka
MURZYNEK Z JABŁKAMI
Pyszny jabłecznik z budyniem
Ciasto ucierane z borówkami amerykańskimi
jabłeczki z galaretką na biszkopcie
Ciasto ze śliwkami na oleju
ciasta, ciasto z owocami, desery - zobacz inne inspiracje
Łatwa szarlotka
MURZYNEK Z JABŁKAMI
Pyszny jabłecznik z budyniem
Ciasto ucierane z borówkami amerykańskimi
jabłeczki z galaretką na biszkopcie
Ciasto ze śliwkami na oleju
Dieta: dla dzieci - zobacz inne inspiracje
Amerykańskie pancakes
Racuchy drożdżowe z jabłkami
Ciasto kruche
Wyśmienite rogaliki drożdżowe z marmoladą
Pulpety w sosie koperkowym
Rogaliki krucho-drożdżowe - bardzo proste i pyszne
Inne - okazja: karnawał
Sałatka gyros z kurczakiem
Rolada szpinakowa z łososiem
Grzyby marynowane
Żurek z kiełbasą
Flaki wołowe
Tort czarny las
Inne inspiracje: pieczenie
Ciasto kruche
Papryka faszerowana ryżem
Wyśmienite rogaliki drożdżowe z marmoladą
Rogaliki krucho-drożdżowe - bardzo proste i pyszne
Pieczeń rzymska
Rolada śląska
Inne inspiracje: szybka kuchnia
Papryka faszerowana ryżem
Ryba po grecku
Krokiety z kapustą i grzybami
Zielone szparagi smażone na maśle
Lane kluski
Moskole, czyli placki po góralsku
Komentarze
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
PHILIPS
Golarka do Ubrań to Must Have!
Usuwa Zmechacenia!
Zobacz
HUAWEI
Słuchawki o Świetnej Jakości Dźwięku!
Porównaj Ceny!
Zobacz
Fotosoft
Stabilizator DJI Osmo Mobile SE
Nowość!
Zobacz
Browin
Stylowa Suszarka do Grzybów!
Wysoka Jakość!
Zobacz
REKLAMA
Podobne przepisy
Poziom trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
35min.
Ciasto drożdżowe z kruszonką to kwintesencja domowej kuchni! Jest pulchne i miękkie w środku oraz cudownie chrupiące na wierzchu, a do tego wspaniale pachnie. Taka drożdżówka to świetny sposób na rodzinny podwieczorek. Zobacz, jak zrobić ten wyśmienity deser i dodaj do niego swoje ulubione...
mojegotowanie
Ciasto drożdżowe z kruszonką
Poziom trudności:
średni
Czas przygotowania:
1godz. 30min.
Ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką to pyszna propozycja na podwieczorek. Pachnie masłem i kojarzy się z dzieciństwem i wizytami w kuchni babci. Szczodrze posypujemy je kruszonką, dzięki czemu wierzch ciasta jest chrupiący i bardzo smaczny. Kwaśne jabłka świetnie komponują się ze słodkim ciastem...
Julita gotuje
Ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką
Czas przygotowania:
60min.
Klasyczne ciasto z jabłkami i krusznką.
ILoveBake.pl
Ciasto z jabłkami i kruszonką - przepis
Poziom trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
2godz.
Szybkie ciasto orzechowe jest gotowe do pieczenia zaraz po wymieszaniu składników mokrych z suchymi. Oczywiście do masy potrzebne są także zmielone orzechy włoskie lub laskowe. Smaku dodaje starta na drobne wiórki czekolada. Ciasto z orzechami można przełożyć kremem lub powidłami,...
mojegotowanie
Szybkie ciasto orzechowe
Czas przygotowania:
60min.
Ciasto budyniowe z kruszonką znika z talerzy szybciej niż zdążycie się zorientować. Jest dość słodkie, więc świetnie pasuje do czarnej kawy czy filiżanki mocnej herbaty. Ciasto z budyniem to pyszny pomysł na wyszukany deser. Możecie przyozdobić je cukrem pudrem lub świeżymi owocami. Sprawdźcie nasz...
Julita gotuje
Ciasto budyniowe z kruszonką
Poziom trudności:
średni
Czas przygotowania:
60min.
Ciasto z jabłkami i kruszonką to prosty w przygotowaniu, a zarazem bardzo efektowny wypiek, który nadaje się na różne okazje - zarówno te codzienne, jak i bardziej odświętne. Najlepiej smakuje jesienią, gdy dostępne są świeże, krajowe jabłka, ale można z powodzeniem upiec go również poza sezonem. Polecamy...
mojegotowanie
Ciasto z jabłkami i kruszonką
Poziom trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
60min.
Prosta szarlotka z kruszonką przygotowana z .... samej kruszonki! Ciasto jest kruche, proste, pyszne, a jego przygotowanie zajmuje chwilę. Piekąc ten jabłecznik z kruszonką nie przygotowujemy klasycznego spodu, a wykorzystujemy dobrze ugniecioną kruszonkę. Taki przepis nie sprawi trudności żadnemu początkującemu...
Kulinarna Ania
Szarlotka z kruszonką
Czas przygotowania:
20min.
Przygotowanie: 20 minut Pieczenie: 35- 40 minut Porcja: 360 kcal
mojegotowanie
Ciasto ze śliwkami i kruszonką
Poziom trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
60min.
Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką to świetny i prosty w przygotowaniu deser na każdą porę roku. Możemy przyrządzić je na spotkanie z najbliższymi lub po prostu, gdy mamy ochotę na coś słodkiego i szybkiego na ząb do kawy i herbaty. Ciasto drożdżowe ze śliwkami jest niezwykle puszyste, a przy...
Julita gotuje
Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką
Poziom trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
1godz. 15min.
Ciasto z rabarbarem i kruszonką jest lekko kwaskowate i wilgotne. Robi się je bardzo łatwo i szybko – poradzą sobie z nim nawet początkujący cukiernicy. Warto przygotować większą porcję, ponieważ bez problemu można je zamrozić. Ciasto rabarbarowe to sezonowa i prosta propozycja na podwieczorek. Poniżej...
mojegotowanie
Ciasto z rabarbarem i kruszonką
Główne składniki:
jajka
jogurt
masło
mleko
mąka
mąka
olej
cukier
cukier
cukier
cukier waniliowy
Na zimowe wieczory
Zupa na rozgrzanie - TOP 5 przepisów
Jak zrobić grzańca w domu? 3 przepisy na rozgrzewające napoje
Zimowa herbata na 3 sposoby - pysznie rozgrzeje
Polub nas
Quizy
Jaka zupa pasuje do twojej osobowości?
Jaki rodzaj kuchni pasuje do ciebie najbardziej?
Jaki smak pasuje do twojego charakteru?
Komentarze