surowka_z_rzodkiewka_i_ogorkiem

Surówka z rzodkiewką i ogórkiem

Ocena:

4.53 (156)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
Bardzo smaczna i przede wszystkim zdrowa surówka. Idealna do wiosennego obiadu.

Składniki:

  • 3 ogórki gruntowe
  • pęczek rzodkiewek
  • pół pęczka szczypiorku
  • 1 cebula średniej wielkości
  • 1-2 jajka
  • 5 liści sałaty (ja użyłam sałaty rzymskiej)
  • 2 łyżeczki śmietany
  • 2 łyżeczki majonezu
  • sól, pieprz

Surówka z rzodkiewką i ogórkiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Rzodkiewki umyj i pokrój w plastry. To samo zrób z obranymi ogórkami. Szczypiorek posiekaj. Cebulę drobno poszatkuj. Jajko/a ugotuj na twardo. Wystudź i pokrój w kostkę. Salatę porwij na drobne strzępy. Tak przygotowane składniki połącz ze sobą, dodaj śmietanę i majonez. Dopraw do smaku.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne