Spring rolls z krewetkami

Ocena:

4.49 (160)

  • 10 min.
  • dla 4 osób

Przygotowanie: 10 minut Smażenie: 15–20 minut Porcja: 265 kcal Składniki na 4 porcje

Składniki:

  • 8 płatów papieru ryżowego (21x21 cm)
  • 20 dag krewetek
  • 10 dag kiełków fasoli
  • 2 cebulki dymki
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki oleju sojowego
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • biały pieprz
  • 750 ml oleju do smażenia

Spring rolls z krewetkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ciasto lekko zwilżyć. Dymki pokroić w krążki. Czosnek obrać, posiekać. Na patelni lub w woku na oleju sojowym podsmażyć czosnek i cebulę. Dodać krewetki, sos sojowy i pieprz. Smażyć chwilę, mieszając. Ostudzić.
  • Na płatkach ciasta ułożyć nadzienie, każdy dokładnie zrolować, boki zwijając do środka. Końcówki zwilżyć wodą i zgnieść.
  • W woku rozgrzać olej, smażyć roladki porcjami tak, aby z każdej strony stały się złociste. Gotowe osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierze kuchennym.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne