Ryż z krewetkami i warzywami

Zdrowe danie dla amatorów owoców morza

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.43 z 181 głosów)

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu
  • 0,5 szklanki rosołu lub bulionu warzywnego
  • 0,5 opakowania mieszanki warzyw chińskiej
  • 1 cebula
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 250 gr krewetek koktajlowych
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • Sól
  • Biały pieprz

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Na oliwie przesmażyć cebulę pokrojoną w kostkę.
  • Dodać warzywa ,przesmażyć, dodać krewetki i przecier pomidorowy. Wlać bulion i chwilę dusić. Ugotować ryż w osolonej wodzie.
  • Dodać ugotowany ryż , wymieszać.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy