Spaghetti ze szpinakiem i łososiem

Makaron, łosoś, spzinak i feta - zdrowe danie, które zasmakuje każdemu.

Dodany przez:

Spaghetti ze szpinakiem i łososiem

Makarony

Czas przygotowania:
Kalorie:
600 kcal
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 5 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 70g makaronu spaghetti
  • 50g surowego łososia
  • 1/3 opakowania fety
  • 100g mrożonego szpinaku
  • 1/2 małej cebulki
  • łyżka masła
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Makaron wrzucamy do osolonej gotującej się wody i gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Na maśle podsmażamy pokrojoną cebulę, czosnek, a następnie dodajemy rozdrobnionego łososia i szpinak. Doprawiamy wedle uznania pieprzem i solą, a na samym końcu dodajemy pokruszoną fetę i mieszamy, trzymając na ogniu jeszcze kilka minut. Wykładamy powstałą masę na makaron i dekorujemy pozostałą fetą.
ryby warzywa makaron obiad kolacja sos spaghetti łosoś szpinak feta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze