Spaghetti ze szpinakiem i łososiem

Makaron, łosoś, spzinak i feta - zdrowe danie, które zasmakuje każdemu.

Sosydania z makaronemspaghetti

Czas przygotowania:
25 min.
Kalorie:
600 kcal
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.49 z 182 głosów)

Składniki:

  • 70g makaronu spaghetti
  • 50g surowego łososia
  • 1/3 opakowania fety
  • 100g mrożonego szpinaku
  • 1/2 małej cebulki
  • łyżka masła
  • sól, pieprz

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Makaron wrzucamy do osolonej gotującej się wody i gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Na maśle podsmażamy pokrojoną cebulę, czosnek, a następnie dodajemy rozdrobnionego łososia i szpinak. Doprawiamy wedle uznania pieprzem i solą, a na samym końcu dodajemy pokruszoną fetę i mieszamy, trzymając na ogniu jeszcze kilka minut. Wykładamy powstałą masę na makaron i dekorujemy pozostałą fetą.

Kalorie: 600

Porady

Zobacz też: spaghetti z sosem pomidorowym i szprotkami

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy