Spaghetti z sosem cytrynowym i łososiem

Spaghetti z sosem cytrynowym i łososiem to łatwe i szybie danie w sam raz na lato. Dobre dla osób liczących kalorie. Spróbuj spaghetti z sosem cytrynowym i łososiem na rodzinny obiad.

dania z makaronem

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 190 głosów)

Składniki:

  • 200 g spaghetti
  • 100 g wędzonego łososia
  • 4 łyżki oliwy
  • 4 ząbki czosnku, posiekane
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • łyżeczka skórki otartej z cytryny
  • sól, pieprz
  • garść koperku, posiekanego
  • 4 łyżki sera bursztyn, startego

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Spaghetti gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu. Oliwę rozgrzewamy na patelni, wrzucamy czosnek i szklimy. Mieszamy z sokiem i skórką z cytryny oraz szczyptą soli i pieprzu, a kiedy sos będzie tylko ciepły – z porwanym łososiem, a następnie z odcedzonym makaronem i koperkiem. Posypujemy serem.
  • Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 8/2018.

Porady

Zobacz: fasolka szparagowa po bolońsku
 

 

 

 

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy