Spaghetti z owocami morza

Spaghetti z owocami morza

Dodany przez:

Spaghetti z owocami morza

Makarony

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

Składniki

  • 25dkg owoców morza (mieszanka mrożona)
  • 2 garście mrożonych warzyw (słupki)
  • 4 ząbki czosnku
  • mały słoiczek koncentratu pomidorowego
  • pieprz
  • sól
  • papryka słodka mielona
  • bazylia
  • majeranek
  • zielona papryka świeża
  • paczka makaronu Spaghetti
  • pół szklanki wody
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie

  1. Owoce morza obgotowujemy 3 razy za każdym razem w świeżej wodzie. Mrożone warzywa wkładamy do garnka wraz z obgotowanymi owocami morza. Paprykę myjemy, kroimy i dorzucamy do garnka, dolewamy pół szklanki wody. Gotujemy do miękkości. Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą, pieprzem, bazylią, majerankiem i papryką słodką mieloną. Makaron gotujemy w osolonej wodzie wraz z łyżką oliwy z oliwek, odcedzamy. Część sosu dodajemy do odcedzonego makaronu i mieszamy. Nakładamy na talerz a następnie polewamy sosem i na każdą porcję łyżeczką oliwy z oliwek.
owoce morza makaron obiad spaghetti
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze