skrzydelka_w_pieczarkach

skrzydełka w pieczarkach

Ocena:

4.48 (197)

  • 40 min.
  • dla 4 osób
pyszne lekkie danie

Składniki:

  • 0,5 kg skrzydełek,
  • 30 dag pieczarek,
  • duża cebula,
  • wegeta,
  • olej,
  • papryka w proszku pikantna,
  • woreczek ryżu,
  • delikat do mięs Knorr,

Skrzydełka w pieczarkach - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • skrzydełka umyć , posypać wegetą , papyką i delikatem do mięs, podsmażyć na oleju, podlać odrobiną wody , powoli dusić do miękkości.Osobno podsmażyć cebulkę , dodać pokrojone pieczarki i je przyprawić , dusić do wyparowania wody. ułożyć skrzydełka na pieczarkach i jescze chwilę dusić ,ugotować ryż w osolonej wodzie , na środek talerza dać skrzydełka opsypać je ryżem i udekorować pieczarkami
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne