Schab pod serem

Oto pomysł na schaba w nowym wydanju.

Dodany przez:

Schab pod serem

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 4.5 z 2 głosów)

Składniki

  • 5 plastrów schaba
  • 40dag pieczarek
  • 4 łyżki śmietany
  • przyprawy
  • Jajko
  • mąka do panierki
  • bułka tarta do panierki
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Schaby myjemy i rozbijamy na cienkie plastry a nastepnie panierujemy w mące, jajku i bułce tartej i smażymy z dwuch stron. Pieczarki myjemy kroimy w kostkę, nie za dużą. Przekładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy tak długo aż wygotuje się woda. Dodajemy do pieczarek śmietane przyprawiamy je i gotujemy jeszcze przez 15 minut. Jeśli pieczarki będą za żadkie zaklepujemy je mąką. Schaby rozdładamy na blaszce. Na schaby wykładamy pieczarki, na wszystko nakładamy plaster sera żółtego. Tak przygotowane schaby kładziemy do nagrzanego (180 stopni) pikarnika i podsmażamy tak długo az ser się stopi. Żeby schaby nie przywarły nam do blaszki podlewamy je olejem.
ser obiad pieczarki schab
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze