Łosoś zapiekany w sosie śmietanowym

obiad na 102

dodany przez: REDA reda

ryba zapiekanki

Czas przygotowania:
25min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 154 głosów)

Składniki:

  • łosoś 30 dag
  • śmietana 30% 1 szklanka
  • 1 łyżka mąki
  • zielony koperek
  • wegeta
  • pieprz
  • sok z cytryny

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

  • pieczenie

Łosoś zapiekany w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Rybę pokroić na małe kawałki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić sokiem z cytryny i posypać przyprawami. Śmietanę rozrobić z mąką, dodać koper i przyprawy do smaku i zagotować. Polać rybę i wstawić do nagrzanego piekarnika na 25 minut. Podawać z ziemniakami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy