Łosoś zapiekany w sosie śmietanowym

obiad na 102

rybaZapiekanki

Czas przygotowania:
25 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.57 z 150 głosów)

Składniki:

  • łosoś 30 dag
  • śmietana 30% 1 szklanka
  • 1 łyżka mąki
  • zielony koperek
  • wegeta
  • pieprz
  • sok z cytryny

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Rybę pokroić na małe kawałki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić sokiem z cytryny i posypać przyprawami. Śmietanę rozrobić z mąką, dodać koper i przyprawy do smaku i zagotować. Polać rybę i wstawić do nagrzanego piekarnika na 25 minut. Podawać z ziemniakami i surówką.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy