losos_zapiekany_w_sosie_smietanowym

Łosoś zapiekany w sosie śmietanowym

Ocena:

4.53 (155)

  • 25 min.
  • dla 4 osób
obiad na 102

Składniki:

  • łosoś 30 dag
  • śmietana 30% 1 szklanka
  • 1 łyżka mąki
  • zielony koperek
  • wegeta
  • pieprz
  • sok z cytryny

Łosoś zapiekany w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Rybę pokroić na małe kawałki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić sokiem z cytryny i posypać przyprawami. Śmietanę rozrobić z mąką, dodać koper i przyprawy do smaku i zagotować. Polać rybę i wstawić do nagrzanego piekarnika na 25 minut. Podawać z ziemniakami i surówką.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne