Sałatka z tuńczykiem i makaronem

Niebo w gębie !

Sałatkidania z makaronemPrzekąski

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.26 z 193 głosów)

Składniki:

  • szkl. makaronu ( u mnie świderki )
  • kilka małych ogórków kiszonych
  • puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
  • puszka kukurydzy
  • ser w kostce
  • 3 jajka
  • mały pęczek szczypiorku
  • majonez ( u mnie hellmann's )
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Makaron gotujemy w niewielkiej ilości soli. Studzimy.
  • Ogórki obieramy ze skóry i kroimy w półkrążki, a jajka w kostkę.
  • Szczypiorek drobno kroimy.
  • Tuńczyk odcedzamy i troszkę drobimy.
  • Ser ścieramy na grubych oczkach.
  • Wszystkie składniki razem mieszamy, dodajemy majonez i przyprawiamy.
  • Wsadzamy do lodówki, by się przegryzła.
  • Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy