Sałatka z tuńczykiem i jabłkiem

Sałatka z tuńczykiem - szybka i pyszna sałatka z tuńczykiem zasmakuje każdemu
Przygotowanie : 15 minut
Porcja: 310 kcal
Składniki na 4 porcje

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

sałatki

Czas przygotowania:
15min.
Kalorie:
310 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 145 głosów)

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym (po 15 dag)
  • puszka zielonego groszku (15 dag)
  • 2 czerwone cebule
  • 2 ogórki konserwowe
  • duże jabłko
  • 1/2 strąka czerwonej papryki
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1/2 szklanki majonezu
  • łyżka soku z cytryny
  • sól, pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

  • na zimno

Posiłek:

Sałatka z tuńczykiem i jabłkiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Sałatka z tuńczykiem - prawdopodobnie jedna z najczęściej robionych sałatek. Sałatka z tuńczykiem jest smaczna, zdrowa, prosta w przygotowaniu. Pyszna sałatka z tuńczykiem jest idealnym uzupełnieniem menu np na imprezę.Poza tym taka sałatka z tuńczyka z majonezem niektórych zaskoczy, bo wiele osób nie zdaje sobie sprawy, jak takie połaczenie jest dobre.
  • Tuńczyka osączyć, podzielić na kawałki. Groszek opłukać, dokładnie osączyć na sitku. Cebule obrać, pokroić w krążki. Ogórki pokroić w plasterki. Jabłko umyć, wyciąć gniazdo nasienne, nie obierać, pokroić w małą kostkę. Paprykę umyć, pokroić w paseczki. Szczypiorek umyć, posiekać.
  • Majonez wymieszać z sokiem z cytryny, przyprawić do smaku szczyptą soli i pieprzu.
  • Wszystkie składniki sałatki delikatnie wymieszać, polać sosem, posypać szczypiorkiem.
  • Sałatka z tuńczykiem gotowa!
  • Smacznego!

Kalorie: 310


Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy