Przepis na sałatkę makaronową z kalafiorem, orzechami i listkami brukselki
(średnia 4.48 z 159 głosów)
Porady
>>> Najwspanialsze w tym daniu jest to, że można je zjeść na zimno lub podsmażyć na suchej patelni i podać posypane startym serem typu parmezan. Sukces świetnej sałatki makaronowej tkwi w zadbaniu, by makaron zniknął pośród dodatków. Pamiętajmy również, że szybko wciąga on sosy, więc trzeba je wlewać tuż przed podaniem. Dużo ciekawiej z makaronem smakują dodatki podpieczone lub podsmażone niż surowe, podsmażajmy więc wędlinę czy pieczarki, podpiekajmy paprykę, siekajmy dużo zielonych dodatków i nie zapominajmy o orzechach, skórce cytrynowej, pesto i tartym parmezanie.
Zobacz też: Zupa kalafiorowa i kotlety z kalafiora. Odkryj to warzywo na nowo
Autorka przepisu: Agata Wojda
Komentarze