roladki z serem i porem

Ocena:

4.52 (166)

  • 60 min.
  • dla 4 osób
Doskonałym dodatkiem do potrawy są pomidory z grilla.

Składniki:

  • 4 plastry indycze
  • 1 por
  • 15dag sera
  • 4 łyżeczki musztrdy
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 4 łyżki oleju
  • sól., pieprz

Roladki z serem i porem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso lekko rozbić, oprószyć solą, pieprzem, posmarować musztarda.Ser grubo zetrzeć na tarce. Dwie łyżki oleju wymieszać z serem, majerankiem i niewielką ilością pieprzu.Por dokładnie umyć, przekroić wzdłuż i pokroić na kawałki długości ok 5 cm. Na plastry mięsa nałożyć nadzienie z pora i sera, zwinąć ruloniki, związać je nicią.Grillować 25-30 min stale smarując olejem. Przed podaniem zdjąć nitkę.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne