Roladki drobiowe z serem

Pyszne roladki z serkiem topionym.

dodany przez: gabaska

dania mięsne roladki

Czas przygotowania:
15min.
Kalorie:
450 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.55 z 176 głosów)

Składniki:

  • 4 piersi kurczaka
  • 2 serki topione
  • 4 łyżki posiekanej natki, kopru i szczypiorku
  • 4 ząbki czosnku
  • wiórki kokosowe
  • olej do smażenia
  • 2 jajka
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  • smażenie

Posiłek:

Roladki drobiowe z serem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • ■ Mię so rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Serki wymieszać z zieleniną i czosnkiem. Płaty mięsa posmarować farszem,
  • zrolować i obwiązać nicią.
  • ■ Jajka roztrzepać widelcem. Roladki maczać w jajku i obtaczać w wiórkach kokosowych.
  • ■ Na patelni rozgrzać olej. Roladki smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor, ok. 20 min. Osączyć z nadmiaru tłuszczu, posypać resztą wiórków.

Kalorie: 450

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy

Główne składniki: