Roladki drobiowe z serem

Ocena:

4.55 (176)

  • 15 min.
  • dla 4 osób
Pyszne roladki z serkiem topionym.

Składniki:

  • 4 piersi kurczaka
  • 2 serki topione
  • 4 łyżki posiekanej natki, kopru i szczypiorku
  • 4 ząbki czosnku
  • wiórki kokosowe
  • olej do smażenia
  • 2 jajka
  • sól, pieprz

Roladki drobiowe z serem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • ■ Mię so rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Serki wymieszać z zieleniną i czosnkiem. Płaty mięsa posmarować farszem,
  • zrolować i obwiązać nicią.
  • ■ Jajka roztrzepać widelcem. Roladki maczać w jajku i obtaczać w wiórkach kokosowych.
  • ■ Na patelni rozgrzać olej. Roladki smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor, ok. 20 min. Osączyć z nadmiaru tłuszczu, posypać resztą wiórków.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne