Pomidory nadziewane kuskusem

Smaczna przekąska z kuchni arabskiej ;)

dodany przez: filonek filonek

przekąski

Czas przygotowania:
20min.
Kalorie:
200 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 200 głosów)

Składniki:

  • 1 szklanka kuskusu
  • 1 ½ szklanki wrzątku
  • sok i skórka starta z 1 cytryny
  • garść liści mięty
  • 4 dojrzałe pomidory
  • sól
  • pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

  • gotowanie

Sposób podania:

  • na zimno

Pomidory nadziewane kuskusem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Miętę myję, osuszam i drobno siekam. Pomidory myję dokładnie, odcinam wierzchy i wybieram za pomocą łyżeczki miąższ. Kuskus wsypuję do średniej miski i zalewam wrzątkiem. Przykrywam szczelnie folią spożywcą i odstawiam na 10 minut, aż zmięknie. Rozdrabniam po tym czasie widelcem. Dodaję sok i skórkę z cytryny, miętę, miąższ z pomidorów i mieszam. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Nakładam kuskus z dodatkami do pustych pomidorów i podaję.

Kalorie: 200

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: