Piersi kaczki z imbirem

Ocena:

4.48 (151)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
Przepis aktorki Beaty Kawki.
Składniki na 4 osoby

Składniki:

  • 4 nieduże piersi kaczki
  • 10 dag pieczarek
  • kawałek kłącza imbiru
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • łyżka sosu sojowego
  • 2 ząbki czosnku
  • marchewka
  • łyżeczka posiekanej natki kolendry
  • sól, pieprz
  • chili

Piersi kaczki z imbirem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Umyć piersi kaczki, oprószyć solą, pieprzem oraz chili, odłożyć.
  • Wlać do garnka łyżkę wody, rozpuścić w niej cukier. Mieszać, aż powstanie karmel. Dolać szklankę wody i sos sojowy, podgrzać. Wrzucić kacze piersi, obgotować.
  • Następnie dodać pokrojoną w słupki marchew oraz pokrojone pieczarki, a także posiekane: czosnek, kolendrę, imbir. Gotować na małym ogniu, aż mięso stanie się miękkie.
  • Wyłożyć piersi na półmisek. Posypać odrobiną posiekanej kolendry, polać sosem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne