Pasta jajeczno-pieczarkowa.

Pyszna pasta na poranny posiłek, dodający energii i poprawiający samopoczucie.

zupa pieczarkowakanapkiPastyPrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.43 z 173 głosów)

Składniki:

  • * 3 jajka
  • * 20 dag pieczarek
  • * 1/2 łyżeczki Vegety
  • * 1/2 pęczka koperku
  • * 3 łyżki majonezu gęstego (np. Dekoracyjnego Winiary)
  • * pieprz czarny grubo mielony
  • * 1 cebula
  • * 2 łyżki masła do smażenia

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Jajka ugotować na twardo, wystudzić, rozgnieść dobrze widelcem.Pieczarki umyte i osuszone pokroić w drobniutką kosteczkę, podobnie cebulę i dusić na maśle.Oprószyć grubo mielonym pieprzem, nie solić.
  • Ostudzić, dodać do jajek.Koperek opłukać, osuszyć i posiekać.Połowę dodać do pasty, oprószyć Vegetą, dodać majonez i wymieszać.Jeśli ktoś lubi bardziej słone-dosolić.Nałożyć na kromki chleba, krakersów czy pieczywa chrupkiego, udekorować dowolnie np. sałatą i pomidorem.Posypać pozostałym koperkiem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy