Olej czosnkowy

Ocena:

4.48 (143)

  • 168 godz. 0 min.
  • dla 1 osoby
Idealny do smażenia , doprawiania sałatek, sosu pomidorowego itp.

Składniki:

  • Olej słonecznikowy
  • 2-3 listki laurowe
  • 20 ziarenek kolorowego pieprzu
  • 3-4 ząbki czosnku polskiego

Olej czosnkowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Do sterylnej butelki wrzucić 2 -3 listki laurowe, ok. 20 ziarenek kolorowego pieprzu i 3-4 ząbki czosnku przekrojone na połowki.
  • Zalać olejem słonecznikowym. Przechowywać w ciemnym i chłodnym pomieszczeniu, gdy będzie przechowywany w słonecznym miejscu będą w nim zachodziły niekorzystne reakcje.
  • W trakcie przechowywania oleju potrząsać go delikatnie co jakis czas.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne