Sos Szafranowy

Ocena:

4.53 (190)

  • 25 min.
  • dla 1 osoby
bardzo dobry sos używany w kuchni włoskiej jak i francuskiej:)

Składniki:

  • Składniki:
  • 4 porcje:
  • - szklanka majonezu dekoracyjnego winiary
  • - 2 łyżki jogurtu śmietanowego
  • - 2 żółtka jaj ugotowanych na twardo
  • - łyżka posiekanej natki pietruszki
  • - curry
  • - szafran
  • - sól
  • - pieprz

Sos szafranowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Szczyptę szafranu namocz w łyżeczce letniej wody i odstaw na 30 minut. Żółtka dokładnie rozetrzyj i dodaj do majonezu połączonego z jogurtem. Teraz do sosu wsyp natkę, przypraw go solą, pieprzem i curry, na końcu wlej szafran i całość dokładnie wymieszaj. Tak przygotowany sos podawaj do ryb i mięsa drobiowego na zimno:)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne