Usmażyć naleśniki na rozgrzanej i posmarowanej olejem patelni.
■ Farsz: pory oczyścić z zewnętrznych, nadpsutych liści, przyciąć górne ciemnozielone końce i odciąć korzonki.
Przekroić je wzdłuż, wypłukać dokładnie z resztek piasku pod strumieniem bieżącej wody. Osączyć.
Pokroić w półplasterki.
Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju. Włożyć pory. Wkruszyć kostkę bulionową i doprawić pieprzem. Podsmażyć na szklisto mieszając aż pory zmiękną ale nie będą zrumienione. Podlać kilkoma łyżkami wody i dusić pod przykryciem 5 minut.
■ Blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem. Ułożyć pierwszy naleśnik, posmarować warstwą porów i przykryć ją cienkimi plasterkami żółtego sera. W taki sam sposób układać kolejno warstwami resztę naleśników i pozostały farsz.
Ostatni górny naleśnik przykryć tylko żółtym serem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180˚C i zapiekać przez 20–30 minut.;
Komentarze