nadziewane mięso

Ocena:

4.5 (153)

  • 40 min.
  • dla 4 osób
mięso takie jak(schab,szynka,karczek)wykrawamy kotlety,rozbijamy pieprzymy solimy ,układamy

Składniki:

  • mięso
  • boczek i żółty ser (tyle samo plasterków co kotletów)
  • nać pietruszki
  • bułka tarta
  • jajko
  • mąka
  • tłuszcz do smażenia

Nadziewane mięso - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • mięso rozbijamy ma kotlety
  • solimy i pieprzymy
  • na każdy kotlet kładziemy po kawałku boczku i sera
  • posypujemy nacią pietruszki
  • składamy na pół lub zwijamy w rulon dobrze przyciskamy
  • obtaczamy w mące następnie w jajku(rozmąconym) i bułce
  • smażymy na rozgrzanym tłuszczu(na średnim ogniu)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne