Muffiny czekoladowe z marmoladą

Pyszniusie :)

DeserybabeczkimuffinkimarmoladyPrzekąski

Czas przygotowania:
20 min.
Ocena:

(średnia 4.36 z 171 głosów)

Składniki:

  • * 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • * 250 g maki
  • * 1 plaska łyżeczka sody
  • * 1/2 szklanki cukru
  • * dwa duże jajka
  • * olej
  • * 150 ml mleka
  • * 2 łyżki kakao
  • * marmolada z czarnej porzeczki

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Mieszam suche składniki czyli mąkę, proszek, sodę oraz cukier, kakao. Osobno łączę rozkłócone jajka, olej, mleko, 2 łyżki oleju. Mokre składniki przelewam do suchych, mieszam.
  • Formę do muffinek wykładam posmarowanymi olejem papilotkami. Następnie zalewam je łyżką ciasta. Kładę łyżeczkę marmolady i zalewam pozostałą masą.
  • ( 3/4 foremki).
  • Piekę 25 minut.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy