Mięso duszone w sosie własnym z warzywami

Mięso duszone dla osób, które nie lubią pieczonych mięs.

dodany przez: Łucjanka lucjanka

dania mięsne

Czas przygotowania:
35min.
Kalorie:
350 kcal
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 145 głosów)

Składniki:

  • 1kg mięsa wieprzowego
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • połowę selera
  • przyprawę „Magi”
  • śmietana
  • 2 łyżki mąki
  • pieprz, sól

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

  • duszenie

Posiłek:

Mięso duszone w sosie własnym z warzywami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso (może być łopatka wieprzowa) kroimy w plastry. Przyprawiamy pieprzem i solą. Wkładamy do garnka, podlewamy wodą, aby się nie przypaliło. Do mięsa wkrajamy 2 cebule, czosnek, ztartą na dużych oczkach marchewkę i seler. Przyprawiamy przyprawą „Magi. Gdy mięso będzie gotowe, sos zaklepujemy mąką ze śmietaną. Mięso podajemy z ziemniakami posypanymi koperkiem i surówką lub buraczkami.

Kalorie: 350

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy