Mięso duszone w sosie własnym z warzywami

Mięso duszone dla osób, które nie lubią pieczonych mięs.

Dodany przez:

Mięso duszone w sosie własnym z warzywami

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
350 kcal
Porcje:
10 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 1kg mięsa wieprzowego
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • połowę selera
  • przyprawę „Magi”
  • śmietana
  • 2 łyżki mąki
  • pieprz, sól

Przygotowanie

  1. Mięso (może być łopatka wieprzowa) kroimy w plastry. Przyprawiamy pieprzem i solą. Wkładamy do garnka, podlewamy wodą, aby się nie przypaliło. Do mięsa wkrajamy 2 cebule, czosnek, ztartą na dużych oczkach marchewkę i seler. Przyprawiamy przyprawą „Magi. Gdy mięso będzie gotowe, sos zaklepujemy mąką ze śmietaną. Mięso podajemy z ziemniakami posypanymi koperkiem i surówką lub buraczkami.
grill mięso warzywa obiad
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze