mielone_gotowane_na_parze

Mielone gotowane na parze

Ocena:

4.46 (189)

  • 30 min.
  • dla 3 osób

Propozycja na dobry obiad

Składniki:

  • 1/2 kg szynki wieprzowej (same mięso)
  • 2 mniejsze ogórki korniszony
  • 1 łyżeczka suszonego cząbru
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała cebula
  • 1 jajko
  • 1/2 bułki czerstwej
  • mleko
  • sól
  • pieprz

Mielone gotowane na parze - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć .Mięso zemleć wymieszać z bułką,posiekaną cebulą,zmiażdżonym czosnkiem ,jajkiem i przyprawami. Z dobrze wyrobionej masy formować okrągłe pulpety i ugotować na parze na specjalnej wkładce lub w parowarze.Podawać np.
  • ze śmietanowo-ziołowym sosem i ziemniakami, a do tego sałatka z ogórków.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne