Masa czekoladowa do babeczek

...i nie tylko

dodany przez: Madija madija

desery dodatki

Czas przygotowania:
30min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.43 z 142 głosów)

Składniki:

  • ½ kg cukru
  • Szklanka wody
  • Kostka masla
  • 2 cukry waniliowe
  • 10 dkg kakao
  • ½ kg mleka w proszku
  • Bakalie (orzechy drobno pokrojone i rodzynki)

Sposób przygotowania:

  • gotowanie

Masa czekoladowa do babeczek - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Cukier, wodę, masło i cukier waniliowy wsypac do garnka. Gotować na małym ogniu 20 minut. Dodać kakao, mleko w proszku i bakalie. Dokładnie wywmieszać. Musi być sporo bakalii, aby masa była twarda i rozpływała się na bebeczkach jak polewa. Gdyby masa była zbyt rzadka dosypać jeszcze trochę mleka w proszku, ale po troszkę, aby dała się nałożyć.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy