Makaron z woka z warzywami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Makaron ryżowy zalać gorącą wodą i zostawić do napęcznienia. Papryki przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, umyć i pokroić w paseczki. Papryczkę chili umyć, przekroić na pół, usunąć nasiona, posiekać.
Dymki pokroić w krążki. Kapustę umyć, pokroić w paski o grubości 1 cm. Czosnek obrać, posiekać. Rozgrzać wok, wlać olej, wrzucić czosnek. Dodać paprykę, chili. Smażyć 2 minuty na dużym ogniu, cały czas mieszając. Włożyć dymkę i kapustę. Smażyć jeszcze ok. 3 minut.
Wlać ocet, sos sojowy i ostrygowy. Makaron dobrze osączyć, dodać do warzyw i krótko podsmażyć. Natkę drobno posiekać, dodać do potrawy. Wymieszać, oprószyć pieprzem
Komentarze