Makaron smażony z łososiem i parmezanem

Przepisy na łososia - Makaron smażony z łososiem i parmezanem

Dodany przez:

Makaron smażony z łososiem i parmezanem

Makarony

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 3.38 z 13 głosów)

Składniki

  • 15 dag świeżego łososia bez skóry
  • sól
  • oliwa
  • 4 ząbki czosnku
  • 25 dag długiego makaronu (linguini, tagliatelle, spaghetti)
  • 3 łyżki tartego parmezanu
  • 1–2 łyżki posiekanego tymianku
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Przepis na makaron smażony z łososiem i parmezanem:
  2. Łososia pokroić w małe kawałki i posolić. Na łyżce oliwy  podsmażyć  posiekany  czosnek,  włożyć  kawałki łososia, usmażyć.
  3. Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente, odcedzić, przełożyć na patelnię z gorącym olejem i łososiem, dokładnie wymieszać.
  4. Wsypać  parmezan  i  zioła,  ponownie wymieszać,  ew.  przyprawić  do  smaku  pieprzem. Przełożyć na ogrzane talerze, udekorować gałązką tymianku. Podawać natychmiast.
  5. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  6. Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
ryby obiad przepisy na łososia smażony makaron łosoś przepisy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze