Przepisy na łososia - Makaron smażony z łososiem i parmezanem
Składniki:
15 dag świeżego łososia bez skóry
sól
oliwa
4 ząbki czosnku
25 dag długiego makaronu (linguini, tagliatelle, spaghetti)
3 łyżki tartego parmezanu
1–2 łyżki posiekanego tymianku
pieprz
Makaron smażony z łososiem i parmezanem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Przepis na makaron smażony z łososiem i parmezanem:
Łososia pokroić w małe kawałki i posolić. Na łyżce oliwy podsmażyć posiekany czosnek, włożyć kawałki łososia, usmażyć.
Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente, odcedzić, przełożyć na patelnię z gorącym olejem i łososiem, dokładnie wymieszać.
Wsypać parmezan i zioła, ponownie wymieszać, ew. przyprawić do smaku pieprzem. Przełożyć na ogrzane talerze, udekorować gałązką tymianku. Podawać natychmiast.
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!