Makaron ryżowy z brokułami w sosie czosnkowym

Jest to prosta i szybka w wykonaniu potrawa o niebagatelnym smaku i aromacie.

dodany przez: Margaro margaro

curry dania z makaronem

Czas przygotowania:
15min.
Kalorie:
300 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 192 głosów)

Składniki:

  • makaron ryżowy
  • brokuły
  • curry
  • ser feta
  • sos czosnkowy:
  • jogurt naturalny
  • łyżka majonezu
  • łyżka śmietany
  • czosnek granulowany
  • sól, pieprz
  • oregano
  • ew. łyżka musztardy (dla zaostrzenia smaku)

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Makaron ryżowy z brokułami w sosie czosnkowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Makaron ryżowy przygotować wg przepisu na opakowaniu (odpowiednią ilość zalać wrzątkiem i pozostawić na 3 minuty), odcedzić, dodać curry, wymieszać.
  • Brokuły podzielić na różyczki, oczyścić, gotować w osolonej wodzie do miękkości.
  • Ser feta (jeśli jest w kostce) pokroić, wymieszać z makaronem i brokułami.
  • Sos: wszystkie składniki sosu dobrze wymieszać i doprawić wg własnego smaku. Najlepiej (jeśli jest to możliwe) sos przygotować dzień wcześniej lub ok. godziny przed podaniem.
  • Wszystkie składniki ułożyć na talerzu. Smacznego!

Kalorie: 300


Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy