Kolorowy makaron w lekkim sosie, podany z warzywami
Składniki:
80g kolorowego makaronu - penne
kawałki warzyw:
papryka, cebula, dymka, marchewka
3 pomidorki koktajlowe
3-4 różyczki brokuł (mrożone)
2 łyżki oliwy
1 łyżka masła
sól, pieprz
czosnek
Kolorowy makaron z warzywami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy, nie przelewamy zimną wodą. Paprykę i marchew kroimy w paski, czosnek, dymkę i czerwoną cebulę drobno siekamy. Pomidorki przekrawamy na pół. Świeże brokuły gotujemy, mrożone tylko rozmrażamy. Na patelnię wlewamy olej, dodajemy masło - gdy się rozpuści dodajemy warzywa, przyprawiamy. Po kilku minutach smażenia, dodajemy makaron i jeszcze raz doprawiamy. Mieszamy i nakładamy na talerz.