Letni, szybki obiad

Smaczny, szybki i lekki obiad na upalne dni!

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.57 z 181 głosów)

Składniki:

  • jajka 4 szt
  • ziemniaki młode 1/2 kg
  • olej do smażenia
  • koperek
  • +chłodnik z mojego przepisu

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Ziemniaki obrać i ugotować. Na oleju usmażyć jajko-ja zmieszałam żółtko z białkiem ale można też usmażyć sadzone.
  • Przygotować chłodnik(patrz mój przepis na szybki chłodnik)
  • Ziemniaki i jajko posypać koperkiem. Podawać z zimnym chłodnikiem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy