Kolorowy makaron z warzywami

Kolorowy makaron w lekkim sosie, podany z warzywami

dodany przez: MP3-ka mp3_ka

dania z makaronem

Czas przygotowania:
20min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.46 z 169 głosów)

Składniki:

  • 80g kolorowego makaronu - penne
  • kawałki warzyw:
  • papryka, cebula, dymka, marchewka
  • 3 pomidorki koktajlowe
  • 3-4 różyczki brokuł (mrożone)
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz
  • czosnek

Sposób przygotowania:

  • gotowanie

Posiłek:

Kolorowy makaron z warzywami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy, nie przelewamy zimną wodą. Paprykę i marchew kroimy w paski, czosnek, dymkę i czerwoną cebulę drobno siekamy. Pomidorki przekrawamy na pół. Świeże brokuły gotujemy, mrożone tylko rozmrażamy. Na patelnię wlewamy olej, dodajemy masło - gdy się rozpuści dodajemy warzywa, przyprawiamy. Po kilku minutach smażenia, dodajemy makaron i jeszcze raz doprawiamy. Mieszamy i nakładamy na talerz.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy