Kapusta biała zasmażana

Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna

skwarkiPrzekąski

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 7 osób
Ocena:

(średnia 4.24 z 178 głosów)

Składniki:

  • Mała główka kapusty lu pół dużej
  • 20dkg boczku
  • 1 cebulka
  • 2łyżki mąki
  • sól,pieprz
  • kilka łyżek oleju

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Kapustę siekamy i gotujemy w małej ilości wody.Boczek siekamy w drobną kostke i podzmażamy na oleju,kiedy już sie zesmaży dokładamy pokrojońą w kostkę cebulkę ale nie rumienimy jej.Kapuste odcedzamy a wodę zachowujemy.Kiedy boczek z cebulką jest gotowy dodajemy do niego 2 łyżki mąki robimy z tego zasmażkę którą rozcieńczamy wodą z kapusty i szybko przekładamy to do kapusty energicznie mieszając.Jeśli jest to zbyt gęste można dodać jeszcze trochę wody,Na koniec dodajemy sól i pieprz do smaku.Potrawa dora jest jako dodatek,ale może służyć także jako szybkie danie.Nie zawiera konserwantów.Smacznego.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy