Jajecznica na boczku

Pyszne na śniadanie i kolację.

dodany przez: pioge7

jajecznica przekąski

Czas przygotowania:
15min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 145 głosów)

Składniki:

  • 4-8 jaj
  • 3-6 dag wędzonego boczku
  • 2-4 łyżki mleka
  • sól, pieprz
  • 4 łyżki posiekanego szczypiorku

Sposób przygotowania:

  • smażenie

Sposób podania:

  • na ciepło

Jajecznica na boczku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Boczek oczyścić, pokroić w drobny makaronik i lekko podsmażyć na patelni. Gdy boczek zacznie rumienić , wlać przygotowaną masę jajeczną (jajecznicę przygotowaną z jaj). Smażyć na wolnym ogniu, mieszając łyżką. Gotową jajecznicę włożyć na ogrzane talerzyki. posypać szczypiorkiem. Podawać z dodatkiem pieczywa i surówki z pomidorów.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy

Główne składniki: