Jajecznica na boczku

Ocena:

4.5 (145)

  • 15 min.
  • dla 6 osób
Pyszne na śniadanie i kolację.

Składniki:

  • 4-8 jaj
  • 3-6 dag wędzonego boczku
  • 2-4 łyżki mleka
  • sól, pieprz
  • 4 łyżki posiekanego szczypiorku

Jajecznica na boczku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Boczek oczyścić, pokroić w drobny makaronik i lekko podsmażyć na patelni. Gdy boczek zacznie rumienić , wlać przygotowaną masę jajeczną (jajecznicę przygotowaną z jaj). Smażyć na wolnym ogniu, mieszając łyżką. Gotową jajecznicę włożyć na ogrzane talerzyki. posypać szczypiorkiem. Podawać z dodatkiem pieczywa i surówki z pomidorów.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne