Jagodowe Babeczki

Ocena:

4.45 (176)

  • 60 min.
  • dla 1 osoby
Pychotki;p

Składniki:

  • 150g jagód,
  • 250g mąki,
  • 0,25 łyżki sody oczyszczającej,
  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 50g posiekanych orzechów,
  • szczypta soli,
  • 2 jajka,
  • 150g cukru pudru,
  • 150g masła,
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego,
  • 100 ml mleka,
  • cukier puder do posypania...

Jagodowe babeczki - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia,sodą,połową migdałów i szczyptą soli.
  • 2. Jaja zmiksować z pudrem i łyżeczką cukru waniliowego i masłem. Połaczyć z mieszaniną mąki i dodatkami. Wlać mleko, wymieszać. Delikatnie połączyć z umytymi i oczyszczonymi jagodami.
  • 3.Foremkę wyłożyć papierowymi foremkami każdą wypełnić ciastem. Pozostały cukier waniliowy i migdały wymieszać. Posypać wierzch każdej babeczki. Piec 35min w temp 180*C. Babeczki wyjąć razem z foremkami. Lekko wystudzić. Posypać cukrem pudrem....
  • SMACZNEGO;)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne