Zamiast płatków owsianych użyjmy jaglanych - uzyskamy wtedy jaglankę. Mniam!
(średnia 4.49 z 204 głosów)
Inne inspiracje: gotowaniePorady
To potrójnie kokosowa wariacja na temat jaglanki. Kokos jest niezwykle zdrowy, dlatego warto włączyć go do diety pod każdą możliwą postacią. Do codziennej miski kaszy dodaję jedną łyżeczkę nierafinowanego oleju kokosowego, który nie tylko fantastycznie smakuje, ale i ma zbawienny wpływ na włosy oraz skórę. Olej kokosowy jest bardzo zdrowym tłuszczem. Wykazuje silne właściwości bakteriobójcze, przeciwgrzybicze i wirusobójcze, a także zawiera naturalne antyoksydanty, które zwalczają wolne rodniki, spowalniając procesy starzenia. W sprzedaży jest olej kokosowy rafinowany i nawet kilkukrotnie droższy nierafinowany, tzw. virgin. O ile do pielęgnacji skóry czy włosów możecie wybrać olej rafinowany, o tyle w kuchni zdecydowanie polecam nierafinowany. Jest on dużo bogatszy w składniki odżywcze, a do tego pięknie pachnie.
Zobacz też: Tarta z kremem jaglanym i sezonowymi owocami
Komentarze