Flaczki z żołądków drobiowych

Drobiowa wersja flaczków!

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 7 głosów)

Składniki

  • żołądki drobiowe-1kg
  • pietruszka
  • seler
  • por
  • cebula
  • czosnek
  • przyprawy: ziele ang.,pieprz ziarnisty i mielony, liść laurowy, majeranek,vegeta, gałka muszkatułowa miel.
  • olej i mąka do zasmażki
  • marchewka

Przygotowanie

  1. Z warzyw i skrzydła ugotować rosół. Dodać przyprawy: listek, ziele, pieprz ziarnisty i 3 ząbki czosnku.Warzywa wyjąć i oprócz pora starkować i włożyć spowrotem do rosołu.Mięso ze skrzydła pokroić w paseczki i dodać do rosołu. Żołądki ugotować do miękkości z dodatkiem vegety. Wyjąć, ostudzić, pokroić w cienkie paseczki. Włożyć do rosołu. Gotować 15 min. Doprawić wg uznania podanymi przyprawami. Zrobić rumianą zasmażkę i zaprawic flaczki. SMACZNEGO!
mięso obiad kolacja zupa żołądki ind. flaczki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze